Продължете към съдържанието

5 неща, които Ви пречат да намерите перфектната рокля!

  • от

В началото на годината в Барселона избирам на живо рокля по рокля моделите, които да влязат в бутика. Отнема часове усилена работа – оглеждам всеки детайл, пасва ли перфектно на манекена, да не образува гънки, ефирни и нежни ли са материите в горната част, каква е подплатата и вътрешната структура, при движение шлейфът разпределя ли се равномерно или се струпва зад гърба на манекена … Така всяка рокля в бутика е тотално попадение и е перфектната рокля.

Ако знаех всичко това, когато избирах своята рокля и щях да си спестя доста обикаляне и разочарования. Затова и съм събрала най-често срещаните неща, които пречат на булките да намерят перфектната рокля:

Харесали сте рокля по снимка, която не е приложима в реалния живот. Ако е видимо още в каталога, че долната част на роклята прозира, то на живо или по време на церемонията това би бил доста неприятел детайл. Същото важи и за така наречените „чашки“, ако още на снимката ги забелязвате, то на живо те ще са още по-приковаващи вниманието. Търсете подобни детайли, които да Ви ориенрират, че въпросната рокля от фотосесията няма да пасне на официалността на събитието.

Ето това не е Ваша грешка – отишли сте в бутик, в който роклите не приличат на тези от снимките. Ако забелязвате, че снимките от каталога са видимо обработени, манекените са нереалистично високи, няма никакви кадри на детайли и всички модели са снимани доста от далеч и на многоцветен фон, това трябва да Ви подсказва, че производителят и вносителят нямат за цел да Ви покажат същността на тоалета… Често пъти това предполага огромни разминавания между фотосесията и роклите сами по себе си.

Некачествената кройка може да отнеме чара на всяка рокля. Разбира се, че няма как всички булки да са с перфектни мерки и напълно съразмерни, но спазвайки основните пропорции и използвайки качествени и леко еластични дантали и платове за корсетите, марките, славейки се с високо качество, си гарантират, че булката ще почувства роклята като втора кожа. Ако пред очите Ви в булчинския магазин има манекен, на който роклята стои неестествено, би трябвало да Ви светне червена лампичка.

Имате прекалено много ограничения – време за проба, липса на часове и достатъчно пробни, правила за обличане до определен брой рокли. Времето за избор на Вашата рокля трудно може  да се сложи в рамка. Всички тези уловия затрудняват избора и могат да Ви попречат да разпознаете точната рокля.

На някои места нямате думата – консултантите по време на пробите могат да са от огромна помощ – те са там, за да намерят Вашата рокля и да Ви помогнат в избора, ако се колебаете. Но нека да Ви разкажа личната си история, в която определено понякога нямах думата. По време на пробите бях с около 15 кг. по-тежка, следователно нито една рокля не ми ставаше, много от тях подчертаваха недостатъци на фигурата ми, с някои ми беше трудно дори да си се представя. Въпреки това, имаше места, на които консултантките ме уверяваха, че буквално всяка рокля ми стои прекрасно. 

Бъдете критични към предоставената информацияи търсете своето. Вашата цел е да намерите перфектната рокля и колкото по-подготвена сте, толкова по-лесно ще се сдобиете с нея!

Разгледайте колекцията ни булчински рокли без аналог: https://www.milvanamoments.com/product-category/булчински-рокли

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *