Продължете към съдържанието

5 грешки при избора на булчински грим

  • от

Знам, че записването на час за грим не е първата Ви работа след получаването на пръстена, но в момента, в който стигнете до грима, е възможно да осъзнаете, че не сте сигурна какво точно искате и как си го представяте. Има неща, които на 100% ще ви донесат НЕуспех, така че опитайте се да ги избегнете:

Показвате грима на снимка (една конкретна снимка и то не на Вашето лице)

Защо това не работи? – ако покажете снимка на гримирана известна личност, вероятността този грим да стои по същия начин на Вашето лице е нулева. Твърде вероятно е да харесвате чертите на лицето, харизмата на известната дама или просто кадъра да е обработен по опредлен начин, който не отговаря на действителността.

Как да го направите да работи? – Ако имате Ваша снимка с грим, който харесвате, то покажете нея, ако все пак държите изобщо да показвате снимки, то изберете няколко и  на различни хора, покажете също и няколко снимки, които НЕ Ви харесват – прекалено силен, прекалено натрапчив грим. Ако сте харесали снимка от профилите на гримьора, това също много ще му помогне.

Виждате се за първи път с професионален грим на сватбата

Защо това не работи? – Професионалният грим е за повод, за снимки, за да издържи дълго, затова и отблизо погледнат той е доста специфичен, изглежда красиво, но определено не е незабележим.  Ако не сте носили много грим до момента, може да Ви се стори и „тежък“ и буквално да го усещате на лицето си.

Как да го направите да работи? – Най-добре е да идете на пробен грим в такъв случай, това ще помогне да придобиете представа. Ако това е невъзможно, то помолете приятелка, която се гримира повече да Ви направи грим, ако сама разполагате с повече продукти следвайте стъпка по стъпка грим урок на някое бюти гуру. Целта не е да постигнете перфектен резултат, а да усетите чувството на лицето Ви да има повече от само фон-дьо-тен и спирала

Избирате твърде цветен грим

Защо това не работи? – Сватбата е перфектния момент да забравите за всички експерименти, приемете, че има прекалено много детайли във визията Ви – роклята, прическата, халката и останалите бижута, обувките. Един цветен грим може да се окаже нежелан акцент във визията Ви, не говоря само за грима на очите, но и за ярките червила, освен ако червеното не е акцент на сватбата Ви и няма да завърши Вашата визия.

Как да го направите да работи? – Ако все пак дъжите в грима да има цветен акцент, то много добре се получават опушени земни тонове на горния клепач и контрастен ярък долен клепач в тюркоазено например. Ако ще залагате на цветове, направете го дискретно и в съчетание с някой друг от елементите на визията Ви.

Има едно „НО“, но сте забравили да го споменете

Защо това не работи? – Ако знаете и най-малка подробност за издържливостта на грима си,    цветовете, с които се харесвате или типове продукти, които не работят за Вас, то веднага го споменете на гримьора. Ако лицето Ви се омазнява предимно в Т-зоната или прекалено бързо, то споделете преди да сте започнали, ако имате една „златна“ база, която кара всеки фон-дьо-тен да стои божествено, вземете я със себе си в деня на сватбата и ползвайте нея. Не пестете информация относно особености на кожата, нейното състояние или Вашите собствени предпочитания.

Как да го направите да работи? – Помислете за всеки детайл, който би бил от полза, вземете с Вас любими подукти или такива, с които не се разделяте, дори ако имате любимо червило например (както и спирала), помолете да ви гримират с него.

„Не се харесвам с грим“

Защо това не работи? – Вече сте извикали гримьора, няма смисъл от тази реплика, от няколко гримьора съм чуала, че наистина има жени, на които не им отива грим, но те са толкова малко, че е почти изключено да сте една от тях. Твърде възможно е да не сте се виждали с подходящ за Вашето лице грим.

Как да го направите да работи? – Обяснете спокойно, че трудно се възприемате с грим, не сте свикнали или предишни резултати не са оправдали очакванията ви. Поглеждайте се по-често по време на процедурата и бъдете откровени, ако нещо не Ви харесва или е в повече.

Да се почувствате най-красивата е основната цел на сватбения грим, затова изразете добре желанието си – разкажете как да гримирате обикбовено, покажете своя снимка с грим, който харесвате, ако имате любим продукт като спирала, червило или определен модел изкуствени мигли – вземето го със себе си. Поглеждайте се често по време на грима и помолете за корекции. Бъдете сигурна, че гримьорът не по-малко от Вас иска да останете доволна и щаствлива в този ден и не се притеснявайте да му помагате.

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *