Продължете към съдържанието

Сватбените обувки – 5 полезни съвета

  • от

Като булка, която си купи обувките преди роклята, съм длъжна да дам най-добрите съвети за това как да направите 100%-ово попадение със сватбените обувки. Всъщност аз не се сдобих с моите целенасочено … бяхме определили цветове за поканите, доста нестандартни, дизайнът представляваше райе от светло и тъмно бежово. Поканите бяха излезли от печат, но все още стояха нераздадени, докато един ден посетих един от любимите си магазини, за да разгледам новата колекция и не останах като ударена от гръм при вида на обувки с цветовете и райето от поканите ни!

Нататък историята продължава стандартно: чудех се редно ли е да ги купя преди роклята, не са ли прекалено скъпи, не прибързвам ли прекалено близо 11 месеца преди сватбата и всичко това само докато стигна до ескалатора. След това с мъжа ми се обърнахме, върнахме се в магазина и взех едно от най-дорите си решения относно сватбата.

Разглеждайки детайлно защо тази ситуация се превърна в идеален избор, Ви споделям моите 5 ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА за сватбените обувки.

Изберете ПОЗНАТА МАРКА – всеки има любима марка за дънки, за обувки , за чанти … Погледнете първо в предпочитаните от Вас магазини, това Ви гарантира комфортът и качеството, на които сте свикнали. От друга страна, пазарувайки от любим магазин, вероятно знаете кога там правят намаление или пък можете да разкажете какъв е повода и да получите отстъпка.

Изчислете ПРАВИЛНАТА ВИСОЧИНА – тя зависи от 3 неща – какво Ви е удобно, колко е висок мадоженецът и дали ще си взимате втори чифт („удобни обувки“). Всяка дама има „нейната“ височина обувки на ток, съобразете се със сантиметрите, на които сте свикнали да ходите. Ако разликата в ръста Ви и този на младоженеца е 7 см., можете да ползвате това за ориентир в избора на обувки. На последно място отчетете разликата във височината на „официалните“ обувки и „удобните“, защото роклята може да Ви се окаже доста дълга и да се влачи, ако имате голяма разлика във височините.

Заложете на КАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ  – сватбените обувки, дори и носени само един ден, са подложени на сериозни изпитания, освен всичко това много често има близки кадри на обувките в началото при подготовката на булката, след това при ритането на менчето, понякога при играта с въпроси и отговори младоженците вдигат обувките си. Безупречният вид на сватбените обувки зависи основно от качеството на материалите.

ДИЗАЙНЪТ. Може би най-важното за нас – жените. Живеем във време, в което в модата няма правилно и грешно, няма забранени цветове и модели. Затова подберете дизайн, който да отива на личния Ви стил, на роклята (ако имате вече), на мястото на събитието и на стила на сватбата.

ПРИЛОЖИМОСТ – много булки биха искали да ползват сватбените обувки и след сватбата. Предполагам, че малко жени биха ги превърнали в ежедневен аксесоар, но със сигурност има достатъчно други специални поводи, които биха били подходящи. За да си осигурите по-голяма приложимост на сватбените обувки, уверете се, че са Ваш стил и си подхождат с поне един елегантен тоалет в гардероба Ви.

Ето я и моята селекция от 3 спиращи дъха модела сватбени обувки:

https://pepina.bg/product/damski-obuvki-s-tok-blade-1-1?pa_cvyt=rozov

https://www.tedbaker.com/uk/Womens/Accessories/Shoes/Court-Heels/ERWIIN-Woodland-pointed-courts-Pale-Pink/p/242804-PL-PINK

Завършваме с любим цитат: „Живият пример, че един чифт обувки може да примени живота Ви, е Пепеляшка“ Ted Baker

Не забравяйте да разгледате нашата колекция булчински рокли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *