Продължете към съдържанието

РАЗКОШНА УКРАСА ОТ ЖИВИ ЦВЕТЯ В РАЗУМЕН БЮДЖЕТ – РАЗБЕРЕТЕ КАК!

  • от

Живите цветя са най-желаната украса за всяка сватба, на която съм била (освен на една – за нея ще Ви разкажа специално). Те се оказват и най-скъпият вид украса, което не винаги е от желаните последствия за бюджета. Цветята неправилно са подценявани като перо във финансовата част, скоро ще разберете защо го казвам.

За да не се откажете от разточителната украса или да се наложи да добавяте още финанси, то имайте предвид следните трикове, които ще намалят разходите Ви с до 1/3!

Какви цветя предпочитате? Нека отговорът на този въпрос не е категоричен. Дайте на своя флорист списък с поне няколко вида цветя, които харесвате. За да сте максимално точни, изпратете му списък и с такива, които не харесвате. При всички случаи имайте доверие на флориста, защото цветя, които смятате, че ненавиждате, могат да се окажат главен герой в булчинския букет и то допълвайки го перфектно. Когато пращах своя списък със „забранени“ цветя, на първо място бяха карамфилите. Флористът ме убеди, че аз съм виждала само един вид от това цвете и то в най-популярните цветове и че не бива да го отхвърлям с лека ръка. Е, беше прав, не можах да позная върпосните карамфили, когато ги видях на сватбата, перфектно допълнение в цветната украса.  Това разнообразие Ви гарантира възможност за вариранте от финансова гледна точка.

Съобразете се със сезона и пазара. След като сте уточнили списъка с предпочитани цветя, определете кои от тях ще бъдат в сезон в периода на сватбата, както и се уговорете за бекъп варианти в последния момент. Ако на флористът му попадне добра сделка с дадени цветове дори няколко дни преди сватбата, нека има зелена светлина от Вас да прави промени.  

Мултифункционална украса – колкото и странно да звучи украсата от цветя може да се използва два пъти ( по време на една и съща сватба 😉) Ако изберете колони с цветя вместо арка по време на изнесения ритуал, те могат да бъдат използвани като част от декорацията на младоженската маса по време на вечерята, стига това да е планирано по-рано. Попитайте флориста за други подобни идеи. В няколко случаи тази идея не работи – украсата на автомобила е преживяла достатъчно метеорологични катаклизми по време на деня – дайте й заслужена почивка, вкарването на арката в ресторанта също е лишено от особен смисъл.

Интериорът, големината и формата на масите ще Ви помогнат да спестите, ако … Дори и до сега да не сте си давали сметка, интериорът на ресторанта може да окаже влияние на цената на украсата, колкото по-малко неща за „криене“ и “украсяване“ имате, толкова по-добре за бюджета Ви. Броят на масите на гостите е почти половината на целия бюджет за цветна декорация, ако масите побират безпроблемно 8-12 човека, изберете да настаните 12, ще остане повече място за танци и същевременно ще спестите. По правило кръглите маси се украсяват по-лесно и с по-малки разходи заради концентрирането на аранжировката.

Естествените цветя ще направят сватбата Ви още по-изискана и завършена, не подценявайте ролята им на разход в общия бюджет, доверете се на професионалисти и анализирайте внимателно пространството, което ще аранжирате. Ако Ви е мъчно да хвърлите букета на края на вечерта, значи сте се справили перфектно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *