Продължете към съдържанието

ПЕРФЕКТНОТО СВАТБЕНО ВИДЕОЗАСНЕМАНЕ – ТАЙНИТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ

  • от

Започваме направо, ето от кого знам тези тайни – Haldigital97 са ненадминати професионалисти в кинематрографичното сватбено видеозаснемане. Има и още нещо, с което грабват веднага – отношението и желанието им всичко да се получи перфектно, макар и нережисирано.

След като получиха програмата ни за деня и разгледаха тайминга на партито в ресторанта, те ни извикаха на една финална среща, на която да ни споделят изпитани трикове , с които да им помогнем да създадат най-добрите кадри. Те могат да се полезни на всяка булка, независимо с кого ще работи по видеото. А ето ги и тайните:

Извикайте екипa да зaпочне работа около 30 минути преди да завършите финалната си визия (ако ще снимате подготовка). Тези 30 минути те ще използват да заснемат детайли като роклята, обувките, букета на булката и т.н. Няма смисъл Вашето сватбено видеозаснемане да започва по-рано, тъй като Вие няма да сте напълно готова, а може и да не се чувствате сигурна във визията си без грим или прическа.

Донесете/оставете на видно място всички материали за снимките на акцентите. За да не Ви прекъсват подготовката излишно, оставете на видно място всички онези неща, които могат да се заснемат и без Ваше участие. Ето кратък примерен списък: покана, халки, букет на булката, рокля, обувки, бижута на булката, парфюм, аксесоари на младоженеца като ръкавели, часовник, папионка.

В църквата. При кръстосването на халките от страна на кумата, нека тя да ги хване с по два пръста, за да не се виждат на близките кардри само ръцете и всички пръсти на кумата.  По време на ритуала с короните, кумът може да направи крачка назад, да кръстоса короните спокойно на нивото на очите Ви и да ги сложи внимателно на главите, като приклекнете леко. Така ще избегнете на снимките кумът да е със свъхнапрегнато изражение или да удари короните една в друга.

По време на гражданския ритуал. При размяната на халките важи същия принцип на сватбено видеозаснемане, хванете ги с по два пръста, за да се вижда самата халка. По време на подисването, направете го с добре изпъната ръка и без да се накланяте прекалено, защото рискувате на видеото да се вижда само темето Ви или деколтето. Обикбовено в момента на подписа, булката държи букета си и инстиктивно го оставя на масата пред ритуалната книга, като така закрива гледната точка на камерата. В този случай по-добре помолете кумата да задържи букета за момент.

В ресторанта. Тук съветите са основно за ритуалите: при захранването помолете майките си да застанат на отстояние от Вас и да подадат хапките от питката с изпъната ръка, така не рискувате да „загърбите“ камерата.  Това правило важи и за наздравицата с кумовете, не образувайте кръг, в който камерата не може да влезе, а допрете чашите с добре изпънати ръце. По при хвърлянето на букета/жартиера – опитайте да го направите по-скоро през рамо, за да избегнете евентуален рикoшет в тавана.

И не забравяйте, няма нищо фатално, дори да не изпълните нито един от тези съвети или някой от кадрите да не е достатъчно добър да влезе във филма, ако се забавлявате и изживявате всеки момент от сърце, ще имате стотици други уникални кадри! Всички тези трикове важат с пълна сила и за улесняване на работата на фотографа, но все пак аз казах „НЕ“ на сватбените фотографи…

Не забравяйте да разгледате нашата колекция булчински рокли!

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *