Продължете към съдържанието

Перфектният тайминг в деня на сватбата

  • от

Перфектният тайминг в деня на сватбата не е сложен алгоритъм или нерешима задача. Разполагате с всички средства, за да подредите ангажиментите в деня правилно и той да мине както сте го планирали. Ето я и най-важната дума – планиране. Имам една любима мисъл, която гласи, че изкусната импровизация се получава след стотния дубъл. Перфектният тайминг в деня на сватбата е нещо подобно и сега ще Ви споделя изпитани съвети, с които си гарантирах денят на моята сватба да бъде приказен, точно както си го представях.  

Всичко започва от поканата. Представете си поканата сякаш гледате Вашия тайминг, който съдържа само най-важните събития от деня. Една от големите тайни е да оповестите в поканата началото на първия ритуал 30 минути по-рано от реалния час на започване на ритуала. Не се притеснявайте, че ще накарате гостите си да пристигнат 30 минути по-рано пред църквата например, те със сигурност ще оползотворят това време със сладки приказки. Не забравяйе, че  дори и най-стриктните по отношение на тайминга ще се изправят пред редица спънки като намиране на паркомясто в зона и час, в които поне 30 други коли се опитват да направят същото. Това правило важи само за първото събитие от пограмата, веднъж събрали се гостите, те са много по-компакнти, помагат си едни на други с посоките и се следят за тайминга.

Внимавайте за посоките.  За да изгубите възможно най-малко време и нерви в закъсняване и за да не Ви се наложи да правите промени по плана в движение, уверете се, сте подредили събитията по оптимален начин. Изберете най-добрия маршрут, който да следват гостите между локациите, потърсете паркинги, които разполагат с повече места, ако попадате в синя зона, снабдете се с талончета, тъй като така може да удължите престоя си за повече от 2 часа. След като сте обмислили внимателно траекторията, споделете го с гостите си, помислете дали църквата, гражданското или ресторанта нямат повече от един вход, оповестете къде се очаква гостите да се съберат преди началото на ритуалите, това определено ще помогне да изградите перфектният тайминг в деня на сватбата.

Не ангажирайте излишно гостите си. Опитайте се да разположите събитията, в които нямате нужда от 100 човека гости извън основната програма. Такива моменти са подготовката на булката, вземането на кумовете, фотосесията на младоженците. Колкото повече път рискувате да местите всичките си гости от една локация на друга, толкова повече проблеми с тайминга на сватбата могат да се появят.

Имате нужда от доверени хора. Уверете се, че най-приближениете Ви знаят всеки детайл от тайминга, биха могли да упътят гостите, да им дадат идея за паркинг, имат техните контакти и знаят как да ги навигират, ако се намират в близост.

Перфектният тайминг в деня на сватбата не е мит,  с много прецизност и някои незаменими съвети, ще подредите деня си, така че да протече без напрежение и като безкраен празник!

Не забравяйте да разгледате нашата колекция булчински рокли!

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *