Продължете към съдържанието

(Не)лесният избор на сватбени халки

  • от

Сещате ли се за онзи момент, когато кумът преплита короните в църквата над главите на младоженците (според мен е точно толкова притеснителен, колкото си кумската реч), а след това прави същото с пръстените? Около час по-късно ще чуете в гражданското какво символизират пръстените и ако имате късмет, младоженецът ще Ви го постави от първия път на ръката и то на правилния пръст. За да се стигне до тези символики, трябва да се случи едно: да сте си купили халките, ето и някои насоки, който ще улеснят избора Ви:

Размерът има значение: знаете ли, че почти всички носим различни размери пръстени на лявата и дясната си ръка? Затова колкото и безмислесно да Ви се струва в началото, не забравяйте да пробвате пръстени на ръката, на която смятате да носите халката. В България се слага обикновено на дясната – до деня на сватбата годежния пръстен се носи на лявата ръка, след което бихте могли да го преместите заедно с халката на дясната.

След като сте уточнили размера, обърнете внимание на дизайна, тук златното правило е „заоблена“, за максимален комфорт нека външните ръбове на халката да са заоблени, при ежедневите Ви дейности няма да усещате сякаш имате ринг от отрязана тръба на пръста си, а нещо, което приляга плътно и не се усеща. Идва и друг важен момент – изчистена или с камъни, това зависи от предпочитанията Ви, но ако смятате да носите годежния си пръстен и халката заедно, задължително се уверете как изглеждат те в комбинация.

Бяло, жълто или розово злато – всяка година има нови тенденции в тази насока, нека отправна точка са Ви останалите бижута, които най-често носите, както и цвета на годежния пръстен. Мъжът Ви може да го съчетае с часовника си, комбинациите от два вида злато не са за подценяване.

Препоръчително е да направите проби в два отделни дни, както и на различни видове светлина. В зависимост от темпераурата,кожата ни има свойството да се подува, зачервява и т.н. Ако избирате халки в затворено пространство като мол например, е въжмно да качите 2 номера по време на пазаруването, заради подути пръсти. Затова след като се спрете на даден модел, бихте могли да дойдете след ден и да пробвате отново, но този път директно от входа на търговския център се насочете към избрания от Вас магазин.

От друга страна нюансите на златото не са еднакви на различните типове светлина. Ако не Ви позволят да излезете на естествена светлина, за да огледате как стоят халките, тъй като сте в търговски център, винаги можете да попитате дали марката има магазин на друго място или дали имат макети (да, някои от най-впечатляващите пръстени от витрината за просто адски реалистични макети), с които да Ви позволят да излезете навън.

Машинна или ръчна изработка. Дори и да Ви представят едното като по-добро от другото, моето мнение е, че няма особено голяма разлика. Колкото и прецизна да е една машина в изработката, тъжната истина е, че след само месец употреба халката Ви ще е деформирана и със следи от употреба, Затова можете да се насочите към по-бюджетния вариант или този с по-кратък срок на изработка например.

Царува погрешно схащане, че халките на младоженците трябва да се еднакви, но няма такова реално изискване от нито една от институциите, затова не карайте младоженеца да залага на диаманти с розово злато заради непотвърдена информация. Не забравяйте, че можете да направите пръстените си още по-специални като помолите да ги изработят от Ваши стари накити и бижута, които имат сантиментална стойност, но рядко носите.

Изберете халките си с много любов, винамание и мисъл за утрешния ден, защото те няма да останат просто спомен, а ще бъдат част от Вас във всеки един момент!

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *