Продължете към съдържанието

Q&A с Любен Николов – коафьорът на звездите!

  • от

Може би свързвате Любен Николов с имената на редица родни звезди или пък с екстравагантните визии, които създава по модните подиуми. Точно в целта сте! Но трябва да добавим иновативната марка Mi Amante Professional и магичното място LUKSOR, за да сме напълно в десетката на биографията му.

Какво обаче го свързва с мен? С Любен Николов се запознахме на сватбата ми, след като останах без фризьор в последния момент. Тогава имах само един изстрел и той трябваше да е десетка – посъветвах се с негови колеги и единодушно ми казаха – „ТОЙ е човекът, който може да направи перфектната латино визия за твоята сватба, това няма да е просто пусната коса на вълни, а корица на списание.“

Съветите на Любен Николов също са право в целта, затова го поканих да отговори на Вашите въпроси за сватбената прическа. В интервюто ще намерите всичко за последните тенденции, както и много трикове за перфектна визия:

В. Какви са тенденциите са булчинските прически за 2020г.?

О. Тенденциите за съжаление са в застой, поради причината, която няма как да не засегнем, а именно глобалната пандемия. Предполагам, че в следвашите седмици обаче ще се развихрят с пълна сила и ще продължат линията от миналата година. А именно: естествени, чупливи и вълнисти коси, оформени деликатно и много женствено.  Разбира се, много модерни ще бъдат небрежните кокове със секси падащи кичури, относно аксесоарите – особено актуални са деликатните украшения тип бижута, както и естествените цветя.

В. Колко дълго издържа сватбената прическа?

О. Не мога да кажа за колегите, но на мен обикновено ми казват: „Любо!?!? По време на първата брачна нощ сваляхме фиби, а не нещо друго!“

В. Имам продълговато лице, каква прическа бихте ми препоръчали?

О. За продълговато лице препоръчвам въздушна и обемна коса, която да „разгъва настрани“ чертите на лицето. Свободни кичури отпред също могат да омекорят визията.

В. Разкажете за най-голямото предизвикатекство, свързано с булчинска прическа.

О. Едно от наистина големите беше булка с наистина къса коса тип Шинейд О‘Конър, която искаше да направя кок – и го направих разбира се, беше страхотна. Друг случай е клиентка,  която дойде за първи път при мен ден преди сватбата си, адски разочарована, че не е намерила фризьор, който да й направи дълготрайни къдрици. Казах й, че при мене няма такова нещо, направих я на сватбата, а тя ми се обади три дни след това, да ми каже, че косата й все още държи.

В. Каква официална прическа ще предложите за права коса без обем?

О. На такива клиенти най-често предлагам по-силно навити коси и прическа с вдигната част и свободни дължини, така ще запазите обема и формата за по-дълго, разбира се можете да заложите и на екстеншъни за събитието, които да дооформят визията. Често когато се ползват екстеншъни за поводи, собствената коса на клиентката издържа повече, тъй като нейните кичури се вплитат в допълнителната коса и това запазва формата им за по-дълго.

В. Има ли „правилна“ или по-практична булчинска прическа?

О. Тук е строго инидивидуално.  За един практично е прибрана коса, която да не пречи и на клиенката да не й е горещо, за друг това е свободно пуснатата коса, за която да не мисли по време на събитието, за трети практична е така наречената трансформираща се прическа, която да е вдигната за церемонията и спусната по време на вечерята.

В. Бижутата за коса изключват ли воал и ако не – как се съчетават?

О. Не, не изключват. Могат да се съчетаят успешно, зависи от прическата, но могат да се аранжират заедно и по отделно, няма да стане прекалено, важно е самите елементи да се допълват като дизайн.

В. Воалът крие ли рискове да се развали прическата?

О. Крие определено! Зависи от начина на слагане на воала, но по-важно е махането. Затова аз лично давам винаги инструкции на няколко от приближените на булката за това как правилно да махнат воала, иначе рискуват да се развали леко косата.

В. Какви прически бихте предложили на дами с къса коса?

О. Предлагам да заложат на дори малко по-екстравагантни прически, било то цветове, форми или добавяне на допълнителна коса. Съветвам ги да са смели, каквито са били и до сега.

В. Колко време издържат живите цветя в прическата на булката?

О. В рамките на деня, обикновено ги напръскваме с лак и това им помага допълнително.

В. Бихте ли се намесили, ако клиентка си поиска прическа, която знаете, че няма да й подхожда?

О. Бих изразил мнението си, но всичко в крайна сметка е желание на клиентката. Ако тя настоява и ще се чувства щастлива, ще удовлетворя желанието й. Това е нейният ден и тя трябва да се чусвтва най-красивата. Но ако е готова да ме послуша, ще й предложа прическа, която да завърши визията й оптимално добре.

В. Изпълнявали ли сте извънредни и нестандартни желания за булчинска прическа?

О. Определено е имало и съм ги изпълнявал. Сещам се например за желание да направим изключително дълга коса, както и за дама, която си беше харесала моя прическа от модно шоу, която пресъздадох за нейн повод, спомням си, че за сватбата да същата дама направих екстравагантна прическа с пера.

В. Много жени в момента искат да дадат почивка от агресивното третиране на косите си. Можете ли да предложите оформяне с плитки или рокли например?

О. Мога разбира се, с плитки има безброй идеи и стават чудесни неща, плитката може винаги да я направите по-отпусната и обемна и от там вече да направите кок или да украсите с аксесоари за коса, шалове, диадеми, бижута за коса. Роклите са страхотна позабравена тенденция, много са щадящи, навйте ги на леко влажна коса, можете да добавите и стилизращ продукт, след което разрешете леко и ще постигнете небрежна и много ефирна визия за косата си.

Милвана с любезното съдействие на Любен Николов 😉

Не забравяйте да разгледате нашата колекция булчински рокли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *