Продължете към съдържанието

Коронавирус: Ще има ли сватба? Ето какво можете да направите, за да спасите събитието си!

  • от

Всъщност няма забрана за сключване на граждански брак. Затова най-важната част от сватбата Ви е осигурена. Към момента има изискване единствено за броя на гостите в залата – допускат се единствено младоженците и кумовете. Разбира се, че не сте си представяли деня по този начин, но погледнете от позитивната страна, съдбата не пречи да изпълните плановете си, просто няма да е по начина, по който сте го очаквали, ако датата се пада в периода на карантината.

Ако датата Ви е през лятото или есента на 2020г., можете да оставите времето да каже тежката си дума, но до тогава опитайте да не правите повече инвестиции. Вероятно вече сте дали капаро в ресторанта, на фотографа, видеооператорите, агенцията… Все още са останали доста компоненти, които не сте капарирали или закупили като халките, костюма на младоженеца, цветната украса, зарята и други детайли. Дори и да Ви се струват по-малки разходи, сумата им е впечатляваща и ще успеете да спестите достатъчно.

Цялата ситуация има и своите позитивни страни. Поради неяснотата относно поетите ангажименти и някои отложени, ниското търсене и затворените магазини, голяма част от подизпълнителите и магазините ще да готови да Ви направят добри отстъпки след като мине кризата и ще опитат да компенсират слабия си период. Когато всекидневието на всички се възобнови, бъдете настоятелни в преговорите си за отстъпки. Не забравяйте, че можете да получите отстъпка не само като отбив в цената, а и като изработка на допълнителни материали, безплатен овъртайм и безплатна доставка например.

Ако до сега не съм Ви убедила, че има светлина в тунела, погледнете на времето на карантината като възможност да проучите много добре подизпълнителите, които все още не сте ангажирали. Имате достатъчно време да погледнете отзивите за работата им, да се поразтърсите за правилните хора на места, на които по принцип не обръщате внимание като форуми, групи във фейсбук. Говорете с булки, на чиито сватби сте били и сте останали впечатлени от даден елемент, с една дума – направете най-добрия избор!

Да се случи такъв прецедент няколко месеца преди сватбата Ви определено не е било и сред най-кошмарните Ви сценарии. Останете позитивни, не предприемайте прибързани действия и се фокусирайте върху причината за сватбата Ви – любовта!

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *