Продължете към съдържанието

КОЙ ЩЕ ВИ ЖЕНИ – МОЖЕ ДА Е ВАШ ЧОВЕК ;)

  • от

Ако сватбата Ви ще има фиктивен изнесен ритуал, защото сте подписали по-рано, то може да делегирате това задължение на Ваш близък и ще спечелите много.

Да започнем с една лична история с много чар (поздрави на младоженците 😉). Разгарът на лятото, следобедните часове на поляна без милиметър сянка. Всички гости очакват най-важната част от сватбения ден. Появява  се дължностното лице в черна велурена рокля с дълъг ръкав, води изнесения ритуал на двуезична сватба. Започва с патос и завършва с патос, но какво се случва по средата? Младоженците са избрали предварително преводач (гост от сватбата), който да превежда на булката (за да знае кога да каже „ДА!“) и на останалите гости, които не разбират български. През цялото време, докато не мислех за жегата, си мислех – горкото момиче – преводач: „два гълъба летят над две реки, които се сливат в едно“!?!?!

В едно КАКВО, питам се през цялото време …

Първото предимство е ясно – имае възможност да видите текста предварително и да го одобрите. Странно е как най-важното събитие в деня на сватбата Ви е поверено на човек, който сте виждали веднъж или никога и ще се проведе по сценарий, който никога не сте преглеждали. Избирайки Ваш близък, имате възможност да съставите текста заедно, да разкажете лични истории за любовта Ви, да направите ритуала много по-персонализиран, без да му отнемате тържествеността.

Когато пред Вас двамата застане човек, който познава любовта Ви, с който сте споделяли и ще споделяте много, всяка негова дума се запечатва в съзнанието Ви, пожеланията отекват, думите му са насочени точно към Вас и да знаете, той ще провери, дали онова, което сте си обещали, се спазва 😉 Този елемент на привързаност и искреност не може да бъде пресъздаден и не може да бъде постигнат лесно, ако между Вас и „длъжностното лице“ няма истинска връзка.

Гледали ли сте американски романтични комедии, как седмица преди стватбата има репетиция? Не е нужно да задълбавате толкова, но разполагайки с „длъжностното лице“ на терен, можете да направите кратка възстановка на ритуала, да определите кой от къде ще излиза, в какъв ред, как да са подредени шаферките и други детайли, които считате за важни.

Ето го най-прагматичния момент – ами, безплатно е! Сигурно единственото безплатно нещо на сватбата, но за да не излезе евтиното скъпо, изберете Ваш близък, който не се притеснява на говори пред хора и може да наизуствява текст.

Друг важен елемент е гъвкавостта, която имате в този случай. Представете си сценарий, при който сте педвидили едночасов уелкъм дринк преди ритуала, но времето се разваля и е добра идея да побързате. Била съм гост на сватба на ръба на порой и буквално в секундата, в която приключи ритуалът, заваля.

След всичко казано до тук, е редно да споделя, че на моята сватба попаднахме на прекрасна дама, с която и до днес поддържаме отношения и съм препоръчала на други булки. Ритуалът беше запомнящ се, всяка дума имаше стойност и е един от най-скъпите ни спомени.  Затова направете най-добрия избор, но не изключвайте възможността вече да го познавате 😉

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *