Продължете към съдържанието

Как да изберете най-добрия DJ?

  • от

Ако сте стиганли до момента с избора на диджей за Вашата сватба, то вероятно вече сте се притеснили, а от друга страна точно си дадохте сметка колко е важна ролята му и колко сте я подценявали до сега. Независимо кого изберете, следващите съвети ще Ви помогнат вечерта да мине перфектно и да ориентирате диджея точно какво очаквате.

Следва най-трудният въпрос – ами вие каква музика слушате? Ако не можете да отговорите с определен стил, то споменете някоя любима песен в момента, концерт, на който сте се забавлявали най-много и от друга страна изпълнител или стил, който  не понасяте. Това ще даде много добри насоки на диджея относно типа парти, който планирате. След това обяснете как ще премине денят и къде евентуално той може да се включи – озвучаване на изнесен ритуал, пускане на музика по време на уелкъм дринка, партито в ресторанта, ако няма да има друг водещ, то се удоговорете, че от него се изисква воденето на ритуалите и игрите по време на сватбата.

След като сте наясно каква музика ще се слуша, е време да изберете най-важните парчета за вечерта – песента на първия сватбен танц, първото хоро, поздрав към родителите. Тук бъдете конкретни, ако нямате идеи – помолете го за помощ. Не забравяйте да споменете и НЕпрепочитанията си за музика, изпълнители и конкретни песни, не един път съм чувала за младоженци, които ненавиждат „Бяла роза“.

Освен музиката, много често диджеят е отговорен и за провеждането на ритуалите и влиза в ролята на водещ на цялата сватба. На мнение съм, че да имате и диджей, и водещ по време на сватбата е доста излишно, защото няма чак толкова много за говорене, а от друга страна звездата на вечерта сте Вие двамата и гостите ще са най-развълнувани да Ви видят щастливи на дансинга, вместо да слушат рециталите на водещия. Уточнете предварително стила и типа на хумора, повечето диджеи са готови да се съобразят с изискванията Ви.

Уточнете местоположението на колоните и апаратурата, така ще ви е по-лесно да разпределите масите на гостите, предполагам не искате най-близко до колоните да е любимата Ви баба. Ако сте се спрели на допълнително осветление и ефекти като пушек например, непременно информирайте фотографа, те са особено чувствителни на тази тема. Озвучаването на изнесен ритуал и уелкъм дринк партито също могат да бъдат поверени на диджея, стига да имате предварителна уговорка за това.

Не на последно място – бъдете настоятелни за дрескода, ако сватбата ви изисква строго официален стил или каквто и да е било друг дрескод, коментирайте го смело.

И на абсолютно първо и последно място – погледнете човека срещу вас – ако е дошъл навреме за срещата, слуша и задава въпроси, записал си е/ запомнил е датата и мястото, вероятно сте попаднали на правилния диджей за Вашата сватба!

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *