Продължете към съдържанието

Как да вземете максимума от работата със сватбен фотограф?

  • от

Може би до момента не сте и предполагали, но сватбените фотографи се нареждат на едно от челните места в списъка с неща, които пъво да направите, ако организирате сватба. За огромно щастие в бранша има жестока конкуренция и нивото е буквално на световно равнище.

Така или иначе най-желаните/извествните/кадърните (или всички заедно) фотографи са обикновено заети с месеци напред, затова след като изберете Вашия професионалист – обадете му се веднага. Един бонус трик преди да сме започнали: ако не е свободен направете две неща – заявете си място в листата за чакащи, в случай че се освободи датата в последния момент и го помолете сам да препоръча колега.

Е ето ги и моите ТОП 5 съвета за това как да вземете максимума от работата със сватбен фотограф:

  1. Настройте се за снимки – В този блог всички истории са от личен опит. Точно 2 дни преди сватбата бяхме на финална среща с видеооператорите и те ни разказаха за двоийка с адски разточителен бюджет, която въпреки това е получила доста тривиален клип. А причината – младоженецът не обичал да се снима. Настройте ума си на тази вълна – на сватбата ще Ви снимат, за да оползотворите на максимум работата си с фотографите – съдействайте им, дори и снимките да не са любимото Ви нещо.
  2. Изчислете правилно работните часове – Повечето професионалисти предлагат различни пакети с различна продължителност на работния ден. Погледнете добре графика на сватбата си. Ориентировъчно за цял снимачен ден се смята: 30 минути преди булката да е готова до разрязването на тортата. Затова много често ангажимент от 12 часа и повече е излишно дълъг и скъп за младоженците.
  3. Изберете предварително локациите и ги вмъкнете в графика правилно – сватбената фотосесия е една от най-красивите части в семейния албум, затова помислете къде Ви се иска да я направите. Не експериментирайте в последния момент, не се доверявайте на „ще намерим по пътя готино място“, проверете дали мястото е подходящо за Вашия сезон и за моментът от деня. Споделете плановете си с фотографа предварително, за да не се окаже локацията претъпкана с хора заради час пик, без никаква сянка или затворена за ремонт.
  4. Подгответе сценарий и подходящ „реквизит“ – обърнете внимание на фотографа кои са важните за Вас моменти – като първият път, в който младоженецът ще Ви види за пръв път, реакциите Ви по време на сватбените обети (ако сте предвидили), хореографията на първия сватбен танц. Поставяйки акцент върху тези събития, фотографът ще има възможност да ги заснеме по възможно най-автентичния и красив начин, защото ще знае, че държите да запечатате емоциите точно от тях. Помислете какво би Ви било нужно за тези моменти и го набавете предварително.
  5. Осигурете достатъчно „неща“ за снимане – Ако харесвате снимки на двойка, разрязваща торта на фона на пищна заря, романтична целувка сред сапунени балончета, първи сватбен танц и искри от бенгалски огън или гости с протегнати към небето ръце, пускайки балони с хелий, тогава огранизиайте подобни детайли. Имайте предвид, че фотографът ще снима само това, което се случи на сватбата.

Моята препоръка е да се доверите на избрания професионалист, да споделите с него какво очаквате от сватбените си снимки и стила на заснемане и да не криете емоциите си в деня на сватбата, защото снимките запечатват точно тях!

Не забравяйте да разгледате нашата колекция булчински рокли!

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *