Продължете към съдържанието

Нещата, които задължително трябва да знаете при избора на сватбена торта

  • от

Вечеря без десерт е като … нищо! За да остане сватбата сладък спомен за Вас и за гостите, погрижете се менюто Ви да има най-добрия финал!

Неслучайно казвам меню, защото тортата е именно това – част от сватбеното Ви меню, както всички останали ястия, е добре тя също да е в хармонията от вкусове. Тази допълнителна доза въглехидрати ще гарантира енергията на Вашите гости след полунощ. Хубавото е, че вече има много възможости, бихте могли да се спрете на лек десерт с плодове или пък на нещо шоколадово, което да изкуши всеки поканен.

А ето и от къде да започнете при избора на сватбена торта: Имате ли любима сладкарница? Нека тя да е първото място, на което ще се отбиете! Вероятно там Ви познават, имате любими вкусове и сте им се доверявали за други по-малки поводи. Помислете и за други торти, от които сте останали впечатлени – сватба на приятели, детски рожен ден…

След като сте намерили перфектната сладкарница, е време да помислите за вкуса и визията, в днешно време можете безпроблемно да постигнете и двете едновременно! Моето предложение е да съчетаете вкуса с останалите ястия, помислете какво би се харесало масово на хората, дори и да имате предпочитания към съчетанието на сладко и солено например, имайте предвид, че гости с различни претенции ще опитват десерта, затова класическите комбинации на съставките са за предпочитане. Относно визията има много възможности, освен каталозите, поискайте да Ви покажат снимки на готови продукти, така ще придобиете представа за качеството на изпълнението.

От тук вече започват дилемите – форма, големина, дали да не са мъфини или пък индивидуални десерти? Тук вариантите са много и в продължение на темата ще Ви разкажа за предимствата и недостатъците на всеки един. Сега ще се фокусираме върху останалите важни организационни въпроси: доставка, изработка, големина, плащане…

Относно изработката, разбира се зависи от сложността, но ако поръчате тортата около месец преди сватбата, можете да сте сигурни, че цехът ще има достатъчно време да разгледа запитването и да го изкоментира, както и да го изпълни. Ако сватбата Ви е извън града, е възможно доставката да се оскъпи допълнително, някои сладкарници поемат изцяло разходите за доставка, коментирайте тази тема по време на поръчката. 

Попитайте също кой ще осигури поставката на тортата при разрязването пред гостите, много често ресторантът разполага с посудадата, но зависи от диаметъра на тортата, в повечето случаи сладкатарницата може да ви заеме поставка, попитайте дали се изисква депозит и колко време след сватбата имате ангажимент да я върнете обратно. Относно плащането на поръчката – най-често се изисква капаро при самата поръчка и доплащане няколко дни преди събитието. Ако предвиждате топер или други допълнителни украси или светлини, коментирайте го с декоратора и уточнете кой ще ги осигури и кой има задачата да ги постави върху тортата.

Разрязването на сватбената торта е кулминацията на вечерта. Тържествен, сладкък и запомнящ се момент Ви пожелавам да бъде!

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *