Продължете към съдържанието

Всичко за сватбената торта със „100 грама сладки“ – Част 1

  • от

Днес задаваме едни от най-желаните въпроси относно сватбената торта на експерт от „100 грама сладки“. Неда Мартинчева е главен декоратор и в работата си е срещала стотици булки. А ето ги и нейните най-добри съвети относно вкусове, бюджет, тенденции:

В.  Какви са тенденциите в момента? „ Naked” тортите ли остават най-модерни?

О.  В последно време не само в нашата сфера се  усеща едно завръщане към натуралните форми. То е проявено в така наречените голи торти, ние ги изпълняваме в два варианта. Класическият, при който се вижда подредбата на блатовете и крема и още един, при който сватбената торта е покрита с маслен крем, който позволява да се види структурата ѝ отново. В този случай изолираме захарното тесто, фондана, покриваме тортите с много по-лек крем тип маскарпоне или маслен. От там възможностите за декорации са много, много често използваме естествени или захарни цветя.

https://100gramasladki.com/svatbeni-torti-2020/torta-svatbena-s-dekoratsiya-makaroni-i-rozi-shokoladova-perla-65-parcheta

В. Според вас как тези тенденции ще изглеждат през 2020-та и 2021-ва?

О.  Като запазим идеята за гола торта, флоралните мотиви остават адски актуални, особено във вида на ядливи цветя. Изчистените визии с фини цветни детайли са тенденция в световен мащаб, както и в нашата работа.

В. Кои за най-подходящите вкусове, които да се харесат на всички гости?

О. Тук имаме едно сериозно предимство, нашите вкусове с маскарпоне и шоколад са еднакво хресвани и младоженците имат избор. Особено когато става въпрос за инидивидуални десерти вариациите са много, ние препоръчваме финалът на вечерта да е фин, но запомнящ се.

В. Стават ли по-популярни веган и здравословните торти?

О. Всички булки искат разрязването на сватбената торта да е акцент и черешката на вечера, затова се търси елегантна и тържествена визия на десерта. Все по-често обаче се случва да има гости с различни хранителни потребности и там вече идват веган, безглутеновите и десертите без захар. Там можем да задоволим всяка потребност.  Имаме един запомнящ се случай, в който точно гост със специален тип десерт имаше и рожден ден в деня на сватбата, бяхме му подготвили надпис с поздравление, което да го накара да се почувства още по-специален.

В.  Какъв е удачния избор на торта при сватба от 150+ човека?

О. Все повече двойки се спират на варианта, в който комбинираме малка торта за разязване и индивидуални десерти за гостите. Дори не само заради бройката на поканените, всъщност този избор има доста други предимства. Като вкуса например: при индивидуалните десерти можем да предложим леки кремове, мусове и комбинации с много плодове, докато торите на няколко етажа изискват съвсем различна структура, а от там и по-малко вариации във вкусовете. Също така индивидуалните десерти са перфектно изглеждащи в чинията на гостите и са прекрасен финал на вечера, защото често се случва в бързината при разрязването на голяма торта парчетата да нямат безупречен вид или да се различават в големината си.

В. В този случай как изглежда моментът на разязването на сватбената торта?

О. Има различни възможности. Може да се изработи макет на торта, в който само най-горния етаж да е дейтвителен и той да се ползва при разрязването и самата церемония. Също така ние разполагаме с прекрасни стойки, на които да се подредят една част от индивидуалните десерти, а най-отгоре да разположим торта от 8 или 12 парчета.

Повече относно бюджета, калкулациите и оформлението на сладкия бар ще намерите в Част 2 на този разговор.

Свържете се с професионалисите на „100 грама сладки“, те ще отговорят на всичките Ви въпроси и гарантирано ще подходят с всисоки стандарти за качество и професионализъм към Вашето запитване.

Неда Мартинчева – Главен декоратор

тел: +359 886 266 330

Не забравяйте да разгледате нашата колекция булчински рокли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *