Продължете към съдържанието

Всичко за сватбената торта със „100 грама сладки“ – Част 2

  • от

Във втора част на тази статия ще разберете повече за бюджета за сватбената торта, калкулацията на парчетата и организацията на сладкия бар. В първа част Ви запознахме с тенденциите, предпочитаните вкусове и формати на сватбената торта. Интервюто с главния декоратор на „100 грама сладки“ Неда Мартинчева продължава:

В. Коя е най-голямата/най-скъпата торта, която сте изработвали?

О. То не беше точно торта, но въпреки това беше шедьовър – макет от 10 етажа, един от който е действителен, с тези размери това нямаше как да бъде най-горният етаж. Но не само размерите на тортата бяха впечатляващи, а и самата изработка, имаше множество фини и сложни детайли, но крайният резултат беше наистина перфектен. Освен това всеки от 250-те гости имаше индивидуален десерт декориран в стила на тортата.

В. Има ли други проекти, които сте запомнили във времето?

О. Има, разбира се. Сега се сещам за периода 2011г., след сватбата на Кейт и Уилям, направихме две вариации на тяхната торта, които бяха много трудоемки, но и много красиви в завършения си вид.

В. Колко допълнителни парчета да се заложат за ритуала със захранването, персонала и подизпълнителите?

О.  Това е много относително. Зависи в какъв формат е тортата. Ако става въпрос за индивидуални десерти – младоженците могат да предвидят 2-3 за захранването и цапането, около 10 за персонала и според броя на подизпълнителите. При торта на няколко етажа могат да поръчат по-малко парчета от реалния брой, тъй като нашето парче торта е предвидено по-голямо, затова ако калкулациите им са за 15 парчета, могат да ги превидят с 12.

В.  Каква торта препоръчвате за малка сватба (до 30 човека), но да се постигне тържествена визия?

О. С цветя категорично! Било то захарни, живи или ядливи. Може да се направи мъничка, кокетна торта на два етажа с много елегантна флорална декорация.  Торта на 2 етажа може да се направи и от 27 парчета, ние имаме такива примери в каталога и онлайн и всеки може да се увери, че визията е наистина тържествена.  Много често съветвам клиентите, когато поръчват по-голяма торта, да я заявяват с по-малко парчета от броя на гостите, защото нашите парчета са предвидени по-големи, от друга страна са и по-високи самите торти, затова за едно събитие за 100 човека, торта от 90 парчета е напълно достатъчна. Винаги искаме обратна връзка от клиентите и до сега случай тортата да не е стигнала, никога не сме имали.

В. Какъв е ориентировъчния бюджет за сватба от 100 човека?

О. Това би бил 400-470 лв. Разбира се, зависи от типа торта, вкусовете, сложността на декорациите.

В. Какви са подходящите продукти за сладък бар в разгара на лятото?

О. Макарони, тарталети, целувки, изобщо всичко, което няма шоколадова обвивка. Тук правилото е да е една хапка, но и да има много апетитен външен вид. Друго важно обстоятелство е сладкия бар задължително да е разположен под тента, тъй като слънцето му е основен враг.

Свържете се с професионалисите на „100 грама сладки“ и те ще отговорят на всичките Ви въпроси и гарантирано ще подходят с всисоки стандарти за качество и професионализъм към Вашето запитване.

Неда Мартинчева – Главен декоратор

тел.: +359 886 266 330

Не забравяйте да разгледате нашата колекция булчински рокли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *