Продължете към съдържанието

ВИДЕО: Спестете пари при избора на ресторант за сватба?

  • от

„Ресторант за сватба“ това е една от най търсените фрази и е от първите задачи на младоженците. От особена важност е да имате предвид следните неща, за да не се окаже този избор влачещ след себе си допълнителни разходи.

Ако вече сте преминали през тази стъпка, можете да се насочите към сватбената торта, в този пост Ви даваме полезни съвети по темата!

Локацията на ресторанта може да изиграе ключова роля не само в програмата на сватбения ден, но и в разходната част – много често на младоженците се налага да осигурят два или три курса частен транспорт за гостите в малките часове на нощта, когато ресторантът се намира извън града. От друга страна, когато локацията е в покрайнитите, не може да очаквате от всички 100 човека на сватбата да пристигнат по едно и също време, диапазонът се увеличава, а и вашите разходи за допълнителна консумация и кетеринг, докато гостите се събират.

Попитайте с какво разполага ресторантът като инвентар, свързан със сватби – покривки, видове маси, покривала за столовете, подложни чинии, свещници, пълен набор от прибори за 3-,4- или 5-степенно меню. Всички тези на вид безобидни детайли биха представлявали разход, ако липсват, от друга страна коренно променят интериора на ресторанта, „пълнят масата“ по подобаващ начин – защото е много по-добре да имате масата с перфектно подредени съдове и прибори, отколкото с множество рамки за снимки, камъчета, мидички или каквото и да е, което няма отношение към вечерята.

Изберете ресторант, които Ви е по мярка на сватбата. Имайте предвид, че много често управата на ресторантите слага едни +/– 20% на капацитета на залата, само за да може да поеме повече сватби. Погледнете реалистично, ако залата Ви се струва малка, а планирате сватба от 150 човека, попитайте направо колко маси и колко места виждате пред очите си, ако отговорът е 100 бр, а пред очите ви е претъпкано, то вече може да имате едно на ум. Ето и как това се отразява на разходите – малка сватба в голяма зала иска повече декорация и „запълване на пространството“, дори и да сложите по-малко хора на една маса, това увеличава броят на масите, а от там и парите за украса. Голяма сватба в малка зала означава разходи за пространство – може да се наложи да наемете маси, столове, да изключите пространството за дансинг.

Не забравяйте да разгледате нашата колекция булчински рокли!

До скоро!

Милвана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *